Zbog spora oko programa prevremenog penzionisanja pilota najveći pilotski sindikat Lufthanse nastavlja sutra sa štrajkom.

Štrajk je najavljen za utorak, 30. septembar od 8 do 23 sata, na aerodromu u Frankfurtu. Kako je navedeno biće obustavljeni svi letovi Lufthanse u dugolinijskom saobraćaju sa aerodroma  Frankfurtu u tom periodu.

Iz Lufthanse poručuju da drugi letovi, unutar Nemačke, unutar Evrope kao i letovi drugih avioprevoznika članica Lufthansa Groupe (Austrian, Swiss, Germanwings, Brussels Airlines, Air Dolomiti) neće biti otkazivani.

Svi putnici koji će biti pogođeni najavljenim štrajkom mogu da besplatno urade promene rezervacije. Oni mogu da promene otkazane letove i da rezervišu neke druge letove parnerskih aviokompanija iz Lufthansa Groupe ili da promene datum leta sa Lufthansom na neki drugi, ne kasniji od 31. decembra 2014.

Putnici se savetuju da sutra pre polaska na aerodrom provere da li im je let otkazan i da redovno prate status letova. Na sajtu Lufthanse će od ponedeljka popodne biti objavljen i redovno ažuriran spisak otkazanih letova.