Jutros rano je izbio požar na aerodromu "Džomo Kenijata" u Najrobiju, glavnom gradu Kenije. Aerodrom je odmah evakuisan, a svi letovi su otkazani.

Prema informacijama svetskih novinskih agencija dve osobe su medicinski zbrinute nakon udisanja dima. Požar je izbio u centralnom delu terminala i ubrzo se proširio na dolazni hol koji je prema najnovijim informacijama totalno uništen.

Požar oko podneva nije ugašen, ali je prema izveštajima doveden pod kontrolu. Očevici tvrde da je reakcija vatrogasaca bila zakasnela i da je veliki deo aerodroma gotovo potpuno izgoreo. Zvaničnici za sada ne izlaze sa detaljnim saopštenjima o požaru, ali navode da će saobraćaj od popodneva biti postepeno obnovljen ali samo za kargo letove.

Iako se požar dogodio tačno na 15-godišnjicu bombaških napada na amabasade SAD u Keniji i Tanzaniji, nema informacija da se radi o terorističkom napadu.

Aerodrom Jomo Kenyatta (Džomo Kenijata) u Najrobiju je najveći aerodrom u Keniji i u regionu istočne i centralne Afrike. Godšinje ima oko 6 miliona putnika. Baza je kenijske aviokompanije Kenya Airways