Probna linija A1, koja će saobraćati od Trga Slavija do aerodroma „Nikola Tesla”, počeće sa radom 15. juna, izjavio je za Beoinfo načelnik Odeljenja za kontrolu saobraćaja Direkcije ze javni prevoz grada Beograda Slavoljub Skender.

On je rekao da će ta linija prvih šest meseci biti probna i ukoliko bude dovoljno interesovanja, postaće redovna.

– Linija A1 je van integrisanog tarifnog sistema, tako da neće važiti pretplatne karte niti markice, nego karte koje su kupljene u vozilu, a čija će cena iznositi 250 dinara. Trasa linije je od Trga Slavija, Nemanjinom, Savskom, preko „Gazele”, Bulevarom Arsenija Čarnojevića, Omladinskih brigada, Pariske komune, Tošin bunar, ponovo Bulevar Arsenija Čarnojevića i auto-putem do aerodroma. Na toj deonici biće dva stjališta, u Savskoj ulici kod železničke stanice i na Novom Beogradu kod „Fontane” – objasnio je Skender.

Kako je istakao, red vožnje nove linije je usklađen sa redom letenja sa aerodroma, te će vozila polaziti na svakih 20 minuta do 19 sati, a potom na sat vremena.

Prevoz će biti organizovan, dodao je Skender, minibus vozilima koja imaju 20 mesta sa unutrašnjim policama za odlaganje prtljaga. Prevoz će obavljati grupa privatnih autoprevoznika, koji su već u sistemu javnog prevoza u Beogradu.