Hrvatska aviokompanija Trade Air (C3) počinje danas, 30. septembra 2013, novu redovnu liniju u domaćem hrvatskom saobraćaju između Osijeka i Zagreba.

Dva grada već 26 godina nemaju direktnu avioliniju, a hrvatska nacionalna aviokompanija Croatia Airlines povremeno je održavala sezonske linije iz Osijeka prema Dubrovniku.

Nova linija sa pet nedeljnih letova biće prilika da se putnici iz Istočne Slavonije, ali i iz Srbije na zgodan i povoljan način prevezu do Zagreba. Trade Air će na ovoj liniji saobraćati iznajmljenim avionom Embraer 120 (Brasilia). Ovaj mali turboelisni avion raspolaže sa tridesetak putničkih mesta.

Prema redu letenja avioni će za Zagreb polaziti u 6:40 svakim radnim danom, a iz Zagreba za Osijek će se vraćati od ponedeljka do četvrtka u 15:45 i u nedelju u 16:45. Pet nedeljnih letova je planirano tokom letnje sezone do kraja oktobra, a preko zime je planirano tri nedeljna leta.

Na svim letovima Croatia Airlines ima svoju oznaku, tako da se karte mogu kupiti i kod ovog prevoznika, a ovaj se let može kombinovati sa mnogim drugim letovima hrvatske nacionalne aviokompanije iz Zagreba.

Najniža cena povratne karte sa svim taksama (bez nadoknade za izdavanje) će biti od 79 evra, a karte se prodaju online na sajtovima Croatia Airlinesa i Trade Aira kao i u svim turističkim agencijama. Karte za ovu liniju dostupne su i na tržištu Srbije.

Osiječki aerodrom (Zračna luka Osijek) nalazi se na 35km od državne granice Hrvatske i Srbije kod Erduta. Do ovog aerodroma se stiže veoma lako iz Bačke, Srema, Beograda i Mačve. Aerodrom se nalazi jugoistočno od Osijeka na putu koji spaja ovaj grad sa Vukovarom.