Danska aviokompanija Cimber Sterling koja je nedavno najavila redovan let do Beograda juče je obavila svoj prvi let. Avion Boeing 737-700 sleteo je danas na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ malo posle 19 časova. Avion je odleteo nazad za Kopenhagen po redu letenja u 19:45.

Kako nam je rečeno na aerodromu u Beogradu juče je sa ovom aviokompanijom u Beograd doletelo i iz njega odletelo ukupno 184 putnika što predstavlja prosečnu popunjenost putničke kabine na oba leta od neverovatnih 62%. Ovakva popunjenost na prvom letu se može smatrati izuzetnom posebno kada se uzme u obzir da novoj liniji nisu prethodile nikakve medijske kampanje ili promocije.
Cimber Sterling će između Kopenhagena i Beograda leteti redovno dva puta nedeljno (ponedeljkom i petkom) sa polaskom iz Kopenhagena u 17 časova i iz Beograda u 19:45.
Teoretska najniža cena za povratnu kartu do Kopenhagena iznosi 107 evra sa uključenim avio taksama. Na ovu cenu treba dodati troškove plaćanja kreditnom karticom (1.25%) ako se karta kupuje online preko sajta aviokompanije Cimber Sterling. Prevoz prtljaga nije uključen u najnižu cenu i dodatno se plaća u iznosu od oko 7 evra po komadu. Plaćanje se plaća direktno na aerodromu prilikom registracije.

Karte za ovaj let se mogu kupiti i u turističkim agencijama širom Srbije. Najjeftinija povratna aviokarta ove kompanije u agenciji Kielo (011/322-49-52) košta 122 evra (bez troškova prevoza prtljaga).