Aerodrom Nikola Tesla je tokom juna opslužio 350.453 putnika, što je oko 25.000 putnika više nego istog meseca prošle godine, stoji u saopštenju koje je danas dostavljeno medijima.

"Ovim rezultatom beogradski aerodrom nastavlja da napreduje bržim tempom u odnosu na sve konkurentske aerodrome u regionu", tvrde na aerodromu.

Objavljeni red letenja koji će biti na snazi u predstojećim mesecima, učvršćuje ranije iznetu prognozu da će ovogodišnja letnja sezona biti do sada daleko najuspešnija u pogledu obima putničkog vazdušnog saobraćaja koji se obavlja iz Beograda.

Aerodrom će u narednom periodu dobiti i nove aviokompanije, a biće otvorene i linije ka novim destinacijama. Beloruska aviokompanija Belavia je najavila da uspostavlja redovan saobraćaj između Minska i Beograda sa sletanjem u Budimpeštu. Osim što će dobiti direktnu vezu sa Minskom, Beograd će ponovo biti povezan i sa Budimpeštom.

Swiss International Air Lines je najavio i otvaranje direktne linije ka Ženevi od decembra ove godine, a postoji mogućnost i da ruski Ural Airlines uspostavi redovan saobraćaj prema Sočiju, kasnije ove godine. U junu je Etihad Airways uspostavio redovnu liniju prema Abu Dabiju.