Ukrajinska aviokompanija Wizz Air Ukraine je najavila otvaranje nove linije iz Kijeva i to prema Moskvi.

Ova neobična najava dolazi u trenutku kada je situacija između dve zemlje na ivici rata, a razlog tome je što su tek sada stigle dozvole ruskih vazduhoplovnih vlasti. Linija je planirana već više od godinu dana kada su i ukrajinske vazduhoplovne vlasti izdale neophodna odobrenja, ali se čekalo da se i druga strana saglasi.

"Srećni smo što možemo da Ukrajincima ponudimo pristupačne letove iz Kijeva do Moske. Na otvaranje ove linije smo dugo čekali. Naša posvećenost Ukrajini je omogućila milionima ljudi da putuju u proteklih šest godina što inače ne bi mogli usled ranijih ograničenja i monopola aviokomapnija sa visokim cenama. U ovo teško vreme za sve ukrajinske aviokompanije, tražimo od vlasti da stvore platformu razvoja i omoguće fer konkurenciju", rekao je Akos Bus, generalni direktor aviokompanije Wizz Air Ukraine povodom najave nove linije.

Nova linija počinje 30. septembra. Avioni Airbus A320 će u početku tri puta nedeljno (utorkom, četvrtkom i subotom) povezati Kijev sa moskovskim aerodromom Vnukovo, a od 27. oktobra biće dodata i tri nova leta (ponedeljkom, sredom i petkom).

Cena karte u jednom pravcu će biti od 29 evra sa svim uračunatim taksama. Karte se već sada mogu kupiti preko sajta Wizz Aira.