Na dodeli nagrada za kargo aviokompaniju godine Turkish Cargo, brend za teretni saobraćaj kompanije Turkish Airlines, turskog nacionalnog avioprevoznika osvojio je nagradu za najbolju evropsku kargo aviokompaniju.

Priznanje za razvoj i izuzetan nivo usluge koji nudi Turkish Cargo uručeno je na svečanosti u Londonu. Ove nagrade, najstarije u industriji teretnog aviosaobraćaja, dodeljuje Air Cargo News i smatraju se najuglednijim u ovom sektoru. 

Pobednici se već 31 godinu biraju na osnovu glasova klijenata, a odlikuju ih kvalitet, inovacije, efikasnost, brzina, pouzdanost i vizija.

Investicije u kvalitet usluge i zadovoljstvo klijenata doprinele su da Turkish Cargo ponese titulu najbolje evropske kargo aviokompanije u 2014. godini.

Sa učešćem u prometu kompanije Turkish Airlines od 10 odsto, Turkish Cargo je jedan od svetskih brendova za teretni aviosaobraćaj sa najbržom stopom rasta, uz porast od 22 odsto u 2013. godini i dodatnih 27 odsto u prvom kvartalu 2014.

Kompanija trenutno raspolaže efikasnom mrežom za teretni aviosaobraćaj koja obuhvata 106 zemalja i više od 248 destinacija širom sveta.

Uz prevoz robe putničkim avionima kompanije Turkish Airlines (i uskotrupnim i širokotrupnim), Turkish Cargo ima i posebne teretne avione, uključujući pet novih koji su nabavljeni prethodne godine.

Podsećanja radi, Turkish Cargo je 6. aprila 2014. godine uspostavio redovnu kargo liniju iz Beograda, sa aerodroma Nikola Tesla. Turkish Cargo saobraća svake subote sa beogradskog aerodroma širokotrupnim avionima tipa Airbus A330. Zahvaljujući ovoj liniji omogućeno je dodatno povezivanje u cilju plasiranja robe na tržišta Azije, Afrike, Bliskog Istoka, SAD-a, Kanade i drugih zemalja.