Na Adi Ciganliji je u toku Turkish Airlines Pro-Am golf turnir koji traje od 15. do 17. septembra.

Turska avio kompanija prepoznala je važnost podržavanja jednog od najpopularnijih sportova u svetu, pa će tako osim sponzorisanja “Turkish Airlines Open” u Antaliji koji je deo Evropske turneje, podržati i srpske golfere.

Golf u Srbiji iz godine u godinu privlači sve više interesovanja. Na travnatim terenima Ade Ciganlije učestvovaće skoro 80 takmičara, a svaka ekipa će biti sastavljena od jednog profesionalnog i tri golfera amatera. Na turniru će biti i internacionalnih učesnika, a interesantno je da svi takmičari mogu da, posredstvom široke mreže linija turskog avio prevoznika, prisustvuju većini najvećih svetskih golf turnira.

Beogradski turnir se završava u sredu, 17. septembra, svečanom večerom i proglašenjem pobednika. Obezbeđene su nagrade za najbolje profesionalne golfere u rasponu od 2000 za prvo, pa do 300 evra za peto mesto, a njih će dodeliti generalni menadžer Turkish Airlinesa u Srbiji, gospodin Ozgur Boran.

Zanimljivo je da će turska aviokompanija nagraditi jednog amaterskog golfera sa dve povratne karte do Antalije, dve VIP ulaznice na “Turkish Airlines Open”, koji se održava u novembru u Antaliji, a za koji će imati i plaćeni hotelski smeštaj.