Turkish Airlines ima cilj da do kraja godine preveze 60 miliona putnika, rekao je Hamdi Topču, predsednik upravnog odbora kompanije.

On je ova očekivanja zasnovao na dosadašnjim rezultatima u ovoj godini koji ukazuju da bi ukupan porast broja putnika na kraju godine mogao da bude za četvrtinu, a do sada je registrovano više od 48 miliona putnika.

Topču posebno ističe veliki udeo transfernih putnika od čak 23 posto od ukupnog broja putanika što prema njegovim rečima predstavlja potvrdu kompanijske poslovne politike da matični aerodrom Istanbul postane jedan od važnijih i većih međunaronih čvorišta.

Turkish Airlines je jedna od najnaprednijih aviokompanija na svetu, koja leti do 200 gradova.  Osim značajnog i zapaženog rasta Turkish Airlines beleži i odlične finansijske rezultate. Prema poslednjim finansijskim rezultatima nacionalna aviokompanija Turske je ostvarila ukupan promet od 17,5 milijardi američkih dolara, dok je skoro 15 puta više nego pre deset godina. Ova kompanija danas zapošljava 45 hiljada radnika, a pre deset godina 10000.

Osim po brzom razvoju Turkish Airlines je poznat i po kvalitetnim uslugama koje pruža putnicima, za šta redovno dobija međunarodna priznanja. Ove godine je kompanija proglašena za najbolju u Evropi prema Skytraxu.