Aviokompanija Turkish Airlines je zvanično potvrdila opcionu porudžbinu novih 15 aviona Boeing 737MAX 8s čime će ukupan broj aviona ovog modela koji je naručen od strane turskog nacionalnog avioprevoznika narasti na 65.

Ahmet Bolat, izvršni direktor za razvoj Turkish Airlinesa je izjavio da ova porudžbina predstavlja pravi primer za strategiju rasta koju kompanija sprovodi.

"Najnoviji 737 MAX avioni će omogućiti Turkish Airlinesu da poveća fleksibilnost širom svoje uvek rastuće mreže", rekao je on.

Ta rastuća mreža linija od 12. juna ima 254 destinacije u 105 zemalja pošto je u nju uključen Bordo u Francuskoj. Turkish Airlines će na ovoj liniji na kojoj nema konkurenciju saobraćati četiri puta nedeljno i koristiće različite tipove aviona. Bodro je šesti francuski grad do koga Turkish leti direktno, posle Pariza, Marseja, Liona, Nice i Tuluza.

U maju je otvorena i nova linija između Istanbula i Katanije na Siciliji, a početkom juna Turkish je uspostavio i redovnu liniju sa kanadskim gradom Montreal. Posle Toronta to je drugi kanadski grad do koga Turkish leti direktno, a deseti na američkom kontinentu. Turski avioprevoznik već održava redovne linije iz Istanbula prema Njujorku, Čikagu, Hjustonu, Vašingtonu, Bostonu, Los Anđelesu kao i prema Buenos Airesu i Sao Paulu.