Tunisair je otkazao sve svoje letove za danas zbog generalnog štrajka koji je od jutros počeo u Tunisu. Među otkazanim letovima su i čarter i redovni letovi do Beograda.

Pošto je u Tunisu počeo generalni štrajk aerodromi takođe rade sa smanjenim kapacitetom pošto jedan deo zemaljskog osoblja koje je zaduženo za prihvat i otpremu aviona takođe ne radi, pa su i druge aviokompanije koje lete ka Tunisu otkazala svoje letove.

Iz Beograda je jutros u 10:50 trebalo da poleti avion Tunisair-a na čarter letu za Enfidu, ali je on otkazan pošto avion nije ni poleteo iz Tunisa. Večernji redovan let ove kompanije za glavni grad Tunis je takođe otkazan i u dolasku i u odlasku.

U Tunisu je počeo generalni štrajk zbog jučerašnjeg ubistva sekularnog opozicionog lidera Mohameda Brahmija, koji je bio žestoki protivnik aktuelne islamističke vlasti.

Iz agencije Sunline čiji su putnici danas pogođeni generalnim štrajkom u Tunisu su nam potvrdili da su oni još sinoć dobili informaciju da će letovi danas biti otkazani i zbog toga su svih svojih 218 putnika koji su se nalazili na odmoru zadržali u hotelima i danas. Oni će se vratiti u Srbiju prvim narednim letovima.

U agenciji su u pregovorima sa čarter kompanijom Nouvelair da preuzme jedan deo putnika još večeras.  Nova grupa putnika koja je trebalo danas da otputuje iz Beograda je takođe tokom noći obaveštena da neće biti leta i oni su ostali kod kuće dok ne bude organizovan polazak. Samo je nekoliko putnika iz Makedonije i Crne Gore bilo stiglo u Beograd, ali su oni smešteni u hotel do polaska.

Ana Vukadinović iz agencije Sunline kaže da je ova agencija u stalnom kontaktu sa tuniskim vlastima i sa aviokompanijom Tunisair. Potvrđeno im je da je generalni štrajk planiran samo za danas, a već sutra će aviokomanija leteti prema uobičajenom planu.