Na portugalskoj obali u Algarveu 6. oktobra je održana gala ceremonija u okviru "World Travel Awards" programa na kojoj su proglašeni pobednici u raznim kategorijama.

World Travel Awards ima status turističkog oskara i smatra se najprestižnijom nagradom u turizmu, koja se dodeljuje za brojne kategorije u oblasti hotelijerstva, aviosaobraćaja i ostalih turističkih uslužnih delatnosti.

World Travel Awards se sastoji od nekoliko regionalnih gala ceremonija koje počinju već od februara da bi veliko finale bilo priređeno krajem godine. Ovogodišnje je planirano za 12. decembar, a održaće se u Delhiju. Na finalnoj ceremoniji svim dobitnicima biće uručene nagrade.

U Algarveu je početkom oktobra proglašeni pobednici u 70 opštih kategorija, kao i pobednici u nacionalnim kategorijama. Za Srbiju je proglašen pobednik u kategoriji najboljeg nacionalnog hotela i tu nagradu je osvojio hotel "Square Nine" iz Beograda.

U oblasti aviosaobraćaja u Evropi dodeljeno je pet nagrada. Za najbolji evropski aerodrom proglašen je Cirih – Kloten, a njegova matična aviokompanija Swiss Air Lines je osvojila nagradu za najboljeg avioprevoznika u biznis klasi.

Još jedan član Star Alijanse i Lufthansa Grupe je dobio ovo prestižno priznanje. To je nemački avioprevoznik Lufthansa, koji je proglašen najboljim evropskim avioprevoznikom. Za najbolju lowcost aviokompaniju proglašen je britanski Easyjet, dok je najbolji čarter prevoznik tursko-nemački Sky Airlines i to već treću godinu zaredom.