Prava je noćna mora za sve putnike avionom da na višečasovnom letu budu "zaglavljeni" pored bebe koja plače. Zato je čak 90% anketiranih od strane CBS News-a potvrdilo da bi veoma rado koristilo posebne zone u avionu u kojima ne bi bilo dece.

Podela putničke kabine nije jednostavna stvar i zahteva dosta truda od strane aviokompanijskih planera. Nacionalnom avioprevozniku Malezije, to međutim nije predstavljalo problem da u već izdvojenoj kabini za putnike prve klase zabrani prisustvo dece.

Ovakvu odluku su obrazložili velikim brojem žalbi putnika u prvoj klasi kojima je smetala buka koju proizvode deca. Zato su odlučili da uvedu donju granicu od 12 godina za boravak u kabini prve klase.

Malaysia Airlines je ujedno prva aviokompanija koja je uvela ovo pravilo (u junu 2011) i uvela posebnu "tihu zonu" u avionima Airbus A380. U ovim avionima na dva sprata, deci nije dozvoljeno da borave na gornjem nivou gde se nalaze kabine biznis i prve klase.

Njenim stopama krenula je i najveća azijska niskotarifna aviokompanija Air Asia, takođe iz Malezije. Oni će izdvojiti tihu zonu (quiet zone) unutar svoje putničke kabine. U prvih sedam redova iza kabine biznis klase neće biti dece mlađe od 12 godina.

Tihe zone biće uvedene od februara naredne godine na dugolinijskim letovima avioprevoznika Air Asia X. Putnici koji budu želeli da sede u ovoj zoni, to će morati i da plate dodatno.

Druge aviokompanije za sada nemaju slične planove, ali svi će se složiti da je tišina veoma bitna za putnike, posebno kada se radi o dugolinijskim letovima. Kako bi svojim putnicima garantovala mir i tišinu, Lufthansa je odbila da uvede mogućnost telefoniranja tokom leta.