Aviokompanija TAP Portugal je primorana da otkaže i do pedeset letova svake nedelje zbog kašnjenja u isporuci novih šest aviona iz Airbusa.

Novi avioni su bili u planu da pokriju 11 novootvorenih linija među kojima je i Lisabon – Beograd.

Otkazan je polazak iz Beograda za Lisabon u četvrtak 31. jula, a potom su otkazani svi polasci utorkom počev od 05. avgusta pa do 2. septembra kada se ponovo vraća let utorkom.

Kako smo saznali od predstavnika TAP Portugala u Beogradu Judit Stojkov, moguća su otkazivanja na liniji do Beograda i nakon septembra, ali u znatno manjem broju, dok se od oktobra očekuje potpuna normalizacija saobraćaja.

Stojkov je potvrdila da su letovi TAP-a na liniji između Lisabona i Beograda puni do poslednjeg mesta i da su otkazivanja letova uticala na stotine putnika iz Beograda, koji su od strane kompanije na propisan način zbrinuti i preusmereni do krajnih odredišta preko drugih aerodroma i uz pomoć aviokompanija iz Star Alliance.

Ona je dodala da uprkos aktuelnim problemima sa kojima se suočava nedavno otvorena linija beleži odlične i zadivljujuće rezultate i da su svi prijatno iznenađeni krajnjim destinacijama srpskih putnika.  Iz Beograda vlada veliko interesovanje ne samo za Lisabon već i za Porto, Maderu i Maroko.

Kako saznajemo iz portugalskih medija TAP Portugal je ovih dana primio dva aviona Airbus A320, koji uskoro treba da budu uključeni u saobraćaj, dok je jedan Airbus A319 pre nekoliko dana prvi put poleteo u redovnom saobraćaju. Još tri aviona treba da stignu u Lisabon tokom avgusta. Nezvanično saznajemo i da je TAP privremeno iznajmio nekoliko aviona Airbus A320 zajedno sa posadama od portugalske čarter aviokompanije White kako bi premostio problem sa redovnošću saobraćaja dok ne stignu naručeni avioni.