TAP Portugal od 1. jula 2014. uvodi direktne letove Lisabon – Beograd, tri puta nedeljno, saopšteno je na konferenciji za novinare održanoj u Beogradu u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije.

Red letenja omogućava sjajne veze sa destinacijama širom Portugala kao što su Porto, Faro, Madera i Azori. Preko Lisabona je moguće putovati uz dobre veze ka 12 gradova u Brazilu, Venecueli, Kolumbiji i Panami, kao i za Njujork i Majami u SAD, i čak 14 destinacija u Africi.

"TAP smatra Beograd centrom regiona, pa ga stavlja u prvi plan svoje poslovne politike i planira da privuče i putnike iz Crne Gore, Makedonije, i Bosne i Hercegovine", stoji u saopštenju ove kompanije.

"Ove godine planiramo da sa beogradskog tržišta prevezemo oko 7.000 putnika našim modernim A319 avionima, koji imaju dve klase, sa 15 sedišta u biznis i 113 u ekonomskoj klasi. Saobraćaj će se obavljati i u zimskoj sezoni", rekao je Piter Solnok, menadžer prodaje ove kompanije.

U specijalnoj izjavi za Aviokarta.net, direktor prodaje TAP Portugala za Brazil i Evropu David Žahinto je potvrdio da je prodaja karata za novu liniju do Beograda koja je počela krajem januara krenula veoma dobro i da su u ovoj kompaniji zadovoljni dosadašnjim rezultatima.

"Dve godine smo pripremali ovu liniju, uzimajući u obzir sve podatke o kretanjima između dve zemlje koje smo imali. Procenili smo da je pravi trenutak za uspostavljanje direktnog saobraćaja i sigurni smo da će linija biti uspešna", rekao je Žahinto.

On nije mogao da nam odgovori da li se priprema kodšer sa Air Serbijom s obzirom da u TAP-u računaju i na putnike iz Podgorice, Sarajeva, Skoplja pa čak i Sofije.

"To pitanje je u nadležnosti posebne službe u našoj kompaniji i ja ne bih mogao da vam dam taj odgovor, ali mogu da kažem da mi već sarađujemo sa Air Serbijom preko SPA ugovora o zajedničkoj prodaji letova. Siguran sam da ćemo saradnju nastaviti, a zašto da ne i proširiti", smatra on.


…………………………………
Foto: Tim TAP Portugala na konferenciji za novinare u Turističkoj organizaciji Srbije


Direktorka turističke organizacije Srbije Gordana Plamenac, koja je u svojstvu domaćina otvorila današnju konferenciju za novinare je najavila obostrana turistička kretanja zahvaljujući novoj direktnoj liniji koju otvara portugalska aviokompanija.

Ona je rekla da je prošle godine Srbiju posetilo 2000 portugalskih turista i da će taj broj sada biti veći kada imamo direktnu liniju između dve zemlje. Ona je dodala da je Turistička organizacija Srbije intenzivno sarađivala sa TAP-om na otvaranju ove linije i da će učiniti sve što je u njihovoj moći da promoviše Srbiju u Portugalu i da privuče portugalske turiste da posete našu zemlju. Plamenac se srdačno zahvalila rukovodstvu beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" koje je učinilo sve da privuče novu kompaniju i da omogući uspostavljanje ove linije.

Nova linija počinje 1. jula, a portugalski avioprevoznik će se u narednom periodu detaljnije predstaviti srpskim putnicima. Ova kompanija će učestvovati na beogradskom Sajmu turizma koji počinje 27. februara, a tim povodom je pokrenuta i prva promotivna akcija u kojoj se budućim putncima nude popusti na ukupne cene karata od 20 posto.