Portugalski nacionalni avioprevoznik TAP Portugal je od prošle godine prisutan na tržištu Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine gde je omogućena prodaja aviokarata ove kompanije. Predstavnik TAP Portugala za naše tržište nam je potvrdio da ova kompanija ozbiljno razmatra otvaranje redovne linije između Lisabona i Beograda.

Trenutno je u toku istraživanje tržišta i mogućnosti za pokretanje direktnog leta. Predstavnik TAP-a je boravio i na Sajmu turizma u Beogradu koji je upravo završen gde je zabeležio veliko interesovanje za turističkim putovanjima u Portugaliju, ali i za Brazil do koga bi TAP mogao da ponudi dobre konekcije.

"Ne možemo očekivati u ovoj godini da će se direktan let realizovati, ali pravimo planove i finansijske obračune za pokretanje direktne linije za Beograd naredne godine", rekla nam je Sandra Novaković, predstavnica TAP-a za Srbiju.

Ona nam je potvrdila da će prvo u ovoj godini biti omogućena veza Beograda i Lisabona sa presedanjem uz pomoć Star alijanse (Star Alliance) i letova Lufthanse, Swiss-a, Austrian Airlines-a ili Croatia Airlines-a.

Kao posebno značajnu novost za putnike iz Srbije treba istaći novi tarifni sporazum sa Jat Airways-om, koji će omogućiti da se u Jatovoj evropskoj mreži mogu koristiti i letovi TAP-a.

TAP Portugal je nacionalni avioprevoznik Portugalije. Kompanija je punopravni član Star Alijanse. Poseduje flotu od 55 aviona i leti do 80 destinacija u 36 zemalja na četiri kontinenta. TAP nudi dobre veze sa Latinskom Amerikom, posebno sa Brazilom gde leti do 10 gradova: Belo Horizonte, Brazilija, Kampinas, Fortaleza, Natal, Porto Alegre, Resife, Rio de Žaneiro, Salvador de Baija i Sao Paolo.

TAP Portugal je aviokompanija koju odlikuje vrhunska usluga tokom leta, a putnici posebno ističu sjajan ketering koji odlikuju tradicionalna portugalska jela i kvalitetna domaća vina.