Portugalska aviokompanija TAP počela je danas (22. januara) sa prodajom karata na novoj liniji od Lisabona do Beograda koja je krajem prošle godine potvrđena nakon dve godine razmatranja i istraživanja tržišta.

Na novoj liniji kojom će se po prvi put u istoriji spojiti dva glavna grada TAP će leteti tri puta nedeljno i to tokom cele godine.

Prvi let je planiran za 2. jul iz Lisabona i 3. jul iz Beograda.

Prema redu letenja TAP će ka Beogradu obavljati noćni let sa polascima iz Lisabona kasno uveče u ponedeljak, sredu i petak i povratkom iz Beograda sledećeg dana u ranim jutarnjim časovima.

Let Lisabon – Beograd će imati oznaku TP 502 i obavljaće se ponedeljkom i petkom u 22:45 sa predviđenim dolaskom na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" u 03:25. Trajanje leta je tri sata i 40 minuta. Utorkom će let biti u 22 sata iz Lisabona sa dolaskom u Beograd u 02:40.

Povratni let će imati oznaku TP 503 i planiran je utorkom i subotom u 04:10 iz Beograda sa očekivanim dolaskom u Lisabon u 07:05. Četvrtkom će let biti u 03:25, a dolazak u Lisabon je u 06:20.

Na novoj liniji leteće avion Airbus A319 sa 132 putnička mesta u dve putne klase: ekonomskoj i biznis.

Trenutno najniža redovna cena povratne karte je 242 evra sa svim taksama i bez nadoknade za izdavanje. TAP je ovim redom letenja omogućio i odlične konekcije na sve svoje letove iz Lisabona prema Brazilu i Latinskoj Americi kao i prema Zapadnoj Africi koja su tradicionalna TAP-ova tržišta.

U toku je formiranje kancelarije TAP-a u Beogradu.