Aviokompanija SWISS prestaje sa direktnim letovima između Beograda i Ženeve navodno zbog neprofitabilnosti linije, saznaje Aviokarta.net

Linija će biti održavana do kraja letnjeg reda letenja, a poslednji planirani let je 24. oktobra. Nakon tog datuma SWISS će nuditi letove za Ženevu samo uz presednje na aerodromu u Cirihu.

Let Ženeva – Beograd je uveden 19. decembra 2013. godine zbog izuzetne tražnje.

Odmah se pokazao kao opravdan s obzirom da su avioni od samog početka bili popunjeni do poslednjeg mesta. SWISS je na ovoj liniji po prvi put uveo eksperimentalnu tarifu (Economy Light), koja ne uključuje prevoz prtljaga i koja je slična cenama niskotarifnih aviokompanija.

Uz cenu karte od 31 evra za jedan smer sa svim uključenim taksama, letovi su bili veoma popularni i traženi, a čak ni jaka konkurencija u vidu niskotarifnog easyJeta nije uticala na smanjenje broja putnika.

easyJet je ubrzo nakon SWISS-a takođe uveo direktan let do Ženeve, a nakon nekoliko meseci im se pridružio i Darwin Airline, pod brendom Etihad Regionala. Ova kompanija je brzo odustala od linije, a odlaskom i SWISS-a na liniji za Ženevu će ostati samo easyJet.