Aerodrom "Nikola Tesla" je zabeležio u martu povećanje broja putnika od 13%, aviooperacija od 7% i kargo promet za 32%. Ukupno je tokom marta 188.826 putnika putovalo preko ovog aerodroma. Na aerodromu ističu da ovakav porast nije iznenađenje ali da se tek očekuje veliki skok u aprilu kada do izražaja dođu sve promene u redu letenja.

Novi letnji red letenja koji se primenjuje od 27. marta doneo je Beogradu preko 30 novih nedeljnih letova, osam novih destinacija, deset novih linija, jednu novu aviokompaniju i dve koje se posle pauze vraćaju. U čarter saobraćaju biće četiri nova avioprevoznika i tri nove destinacije. U najavi su i prekooekanski letovi ka Severnoj Americi od juna. U prvih desetak dana aprila na aerodromu je, po nezvaničnim podacima, već zabeležen porast broja putnika od preko 20%.

Na ovakav uspeh treba dodati i brojne nove aviooperacije i sletanje sve većeg broja velikih interkontinentalnih aviona. Dešava se da dnevno bude pet-šest ovakvih aviona. Pored brojnih svakodnevnih tehničkih sletanja Iran Air-a kao i nekoliko kargo letova džambo-džetova (Boeing 747).

U nedelju je u Beograd ponovo sleteo avion Air Baltica-a posle višemesečne pauze a od prošlog meseca na njegovoj pisti se može videti još jedna povratnička aviokompanija – grčki Olympic Air. Krajem maja se očekuje da grčki prevoznik Astra Airlines uspostavi letnju čarter linije Solun-Beograd dok će od kraja juna Spanair početi sa obavljanjem čarter letova ka Palma de Majorci.

Iako je letnji red letenja tek počeo pojedine aviokomapnije već najavljuju promene i za narednu zimsku sezonu. Tako je austrijski niskotarifni avioprevoznik Niki već uneo u rezervacione sisteme novi drugi dnevni let između Beograda i Beča koji će početi od 1. novembra. Istog dana švajcarska aviokompanija SkyWorks će uspostaviti novu liniju ka Bernu.