Poljska aviokompanija LOT je izdala zvanično saopštenje o privremenoj suspenziji linije Varšava – Beograd tokom zimskog reda letenja u periodu od 30. oktobra 2011. do 24. marta 2012. godine.

LOT će ka Beogradu ponovo poleteti 25. marta naredne godine. Ovim saopštenjem demantovane su spekulacije u javnosti o ukidanju linije i povlačenju ove kompanije iz Beograda.

LOT je uspostavio redovan saobraćaj između Beograda i Varšave tokom leta 2009, pola godine pre ukidanja viznog režima. Ova linija je otvorena sa ciljem da putnike iz Srbije prevozi do Varšave odakle im je omogućena povoljna konekcija ka LOT-ovim severnoameričkim destinacijama.

Poljska aviokompanija ima ozbiljne razvojne planove za interkontinentalni saobraćaj. To će biti prva evropska aviokompanija koja će u komercijalnu upotrebu uključiti najmoderniji Boeing-ov avion poznat kao "drimlajner" (Dreamliner). Iako je ovaj avion LOT-ovoj floti trebalo da se priključi tokom aprila ove godine, Boeing je odložio isporuku za godinu dana. U LOT-u se nadaju da će od aprila 2012. putnicima moći da ponude najudobnije putovanje do Njujorka, Čikaga i Toronta. Ova ponuda će važiti i za putnike iz Beograda.