Redovan let na ruti između Beograda i Kijeva koju održava ukrajinska aviokompanija Aerosvit biće suspendovan do kraja letnje sezone. U obaveštenju stoji da su razlozi za suspenziju saobraćaja, koja počinje 9. juna, tehničke prirode.

Otkazuju se sledeći letovi u periodu od 9. juna do 29. oktobra 2011:

  • Kijev – Beograd, VV217
  • Beograd – Kijev, VV218

Oba leta saobraćala su ponedeljkom, sredom, četvrkom i nedeljom.

U isto vreme Aerosvit će povećati broj nedeljnih letova između Kijeva i Sofije sa šest na osam. Prošle godine ova destinacija imala je tri nedeljna leta. Ove letnje sezone udvostručeni su letovi iz Kijeva ka Sankt Petersburgu i Stokholmu a otvorene su i nove linije ka ruskim gradovima Krasnodar i Novosibirsk, ka Aktau u Kazahstanu i ka Karlovim Varima u Češkoj.

U obaveštenju koje je prosleđeno turističkim agencijama stoji samo informacija za putnike koji poseduju karte za otkazane letove da će oni biti obeštećeni punom refundacijom za kupljene karte. Putnike koji to budu želeli Aerosvit će preusmeriti na druge letove ka krajnjem odredištu kao u slučaju nedobrovoljnog rerutiranja s tim da će kompanija zadržati pravo da se saglasi sa novim itinererom.

Putnici koji imaju karte za otkazane letove treba da se jave generalnom prodajnom agentu Aerosvit-a za Srbiju, agenciji "East avia" u Nikole Spasića 3, telefon: 011/3283-430, faks: 011/3283-531, od ponedeljka do petka od 9 do 16 časova, ili tiketing agentu na aerodromu "Nikola Tesla", agenciji "Fly Time", telefon: 011/2286-256, faks: 011/209-4300. Putnici se mogu javiti i svojoj turističkoj agenciji u kojoj su kupili karte.