Šest aviona superdžambo (Airbus A380) koji se nalaze u floti Singapore Airlines-a imaju ugrađene napukle nosače oplate krila. Problem je uočen nakon vanrednog pregleda na zahtev Airbus-a, kada je u jednom broju ovih aviona otkrivena greška.

Prvi put pukotine na malim "L" nosačima uočene su nakon incidenta sa Qantasovim avionom, koji se odigrao u novembru 2010. kada je došlo do eksplozije jednog od motora nakon poletanja sa aerodroma u Singapuru. Avion je prinudno vraćen na polazni aerodrom, a prilikom istrage o ovom incidentu, primećeno je da pojedini nosači imaju pukotine.

Pukotina je prvi put uočena na Qantasovom A380 kome je eksplodirao motor tokom leta u novembru 2010. zbog čega je avion prinudno sleteo na aerodrom u Singapuru. To je i bio povod za sprovođenje dodatnih testova i istraga.

U Airbus-u tvrde da su avioni sigurni za letenje, ali da će sve učiniti da prevaziđu ovaj problem koji izaziva veliku pažnju medija.

Zbog sumnje da se ovakve pukotine nalaze na nosačima koji su ugrađeni u avione Singapore Airlines-a, Air France-a i Emirates-a, ovim kompanijama je od strane evropske agencije za bezbednost letenja (EASA) naložena hitna provera.

"Pronašli smo pukotine u svih šest aviona koje smo kontrolisali" – izjavio je Piter Tomaš, regionalni menadžer Singapore Airlines-a za odnose sa javnošću, na konferenciji održanoj juče na frankfurtskom aerodromu. Tomaš je rekao da je su na četiri aviona izvršene popravke, a na dva će biti popravljena završene u narednim danima.

Na pitanje novinara kako se osećao dok se odmarao na letu jednim takvim avionom na putu iz Singapura u Frankfurt, kapetan Robert Ting je rekao da je spavao veoma dobro i mirno dok su ga njegove kolege menjale upravljajući praznim avionom upućenim u Frankfurt na popravku.

Ovaj kapetan koji je upravljao super-džambom na njegovom prvom komercijalnom letu u 2007. je dodao da se oseća sigurno jer "imamo stručne vazduhoplovne vlasti i veoma stručan Airbus".