Britanska imigraciona služba je najavila obustavu rada za 30. novembra u trajanju od 12 časova zbog nezadovoljstva penzijama. Predstavnici sindikata su za BBC istakli da ove službe u svojoj istoriji nisu nikada štrajkovale ali da je sada krajnje vreme da neko iz britanske vlade čuje i njihove zahteve.

Svi britanski aerodromi su najavili potencijalna kašnjenja letova i znatno povećanje vremena potrebnog za pasošku kontrolu. Međutim, najveći problemi se očekuju na najvećem britanskom aerodromu – Heathrow.

Na aerodromima će biti postavljeni svi oni službenici imigracione službe koji nisu u sindikatima. Oni bi trebalo da pokriju tek 30 do 50% neophodnih kapaciteta, tako da je kolaps na većim aerodromima izgleda neizbežan.

Dvanaestočasovni prekid rada, bi na Heathrow-u mogao da izazove ogromna kašnjenja letova i njihovo otkazivanje, a pojavili bi se i veliki problemi sa parkiranjem aviona koji ne budu mogli da odlete na vreme.

Virgin Atlantic, jedna od najvećih aviokompanija u Britaniji, koja održava veliki broj linija između Londona i Severne Amerike, najavila je mogućnost da putnici koji imaju odlazne letove u vreme štrajka mogu da izvrše zamene termina. U ovoj kompaniji su rekli da su veoma zabrinuti zbog najavljenog štrajka. Sličnu zabrinutost deli i British Airways, nacionalni britanski avioprevoznik, koji je obećao putnicima čiji letovi budu zahvaćeni štrajkom, da će moći besplatno da promene svoje letove.

Putnici koji se budu našli na britanskim aerodromima u vreme štrajka imaće pravo na zbrinjavanje adekvatno vremenu kašnjenja. Oni koji budu propustili svoje konekcije imaće pravo na besplatno preusmeravanje na alternativne letove ili na refundaciju prema međunarodnim propisima.