Nekoliko različitih sindikata zaposlenih u komercijalnim delatnostima Air France-a najavilo je prekid rada počev od subote 29. oktobra 2011. pa sve do srede 02. novembra 2011.

U zvaničnom saopštenju koje je Air France izdao tim povodom stoji da su "prinuđeni da smanje broj letova i da ne isključuju iznenadna otkazivanja letova kao i veća kašnjenja". U Air France-u se izvinjavaju putnicima zbog najavljenog štrajka i ističu da će uložiti maksimalne napore da smanje neprijatnosti i probleme putnicima.

Putnici koji putuju letovima Air France-a u periodu najavljenog štrajka se pozivaju da pre polaska ka aerodromu provere aktuelne informacije o letovima. To mogu uraditi na posebnoj stranici na sajtu Air France-a ili preko Air France-ove aplikacije za mobilne telefone. Takođe se pozivaju putnici da provere svoje kontakt podatke koje su ostavili prilikom rezervacije kako bi mogli biti na vreme informisani od strane kompanije ukoliko bude bilo kakvih promena.

U Air France-u su omogućili putnicima koji to žele, bilo da im je let otkazan ili ne, a imaju karte za putovanje u tom periodu (29. oktobra – 02. novembar), da izvrše besplatnu promenu leta na period posle štrajka, od 3. do 9. novembra. Promene se neće naplaćivati a putnicima će biti omogućen prelazak na druge letove ove kompanije samo u ovkiru iste putne klase u zavisnosti od rapoloživosti.

Putnici koji budu želeli da pomere svoje putovanje u period od 10. novembra 2011. fo 13. maja 2012. godine moći će to da urade besplatno ali samo ukoliko postoji rapoloživa ista tarifa po kojoj je kupljena karta. Ukoliko ne postoji takva tarifa promena će biti besplatna ali će putnik morati da doplati do prve slobodne tarife koja je rapoloživa.

Aktuelne informacije uz redovno osvežavanje pratite na Air France-ovj stranici posvećenoj štrajku.