Air Serbia je upravo donela odluku da obavlja čarter saobraćaj starim avionima Jat Airwaysa Boeing 737-300 koji će postepeno biti povučeni iz redovnog saobraćaja kako budu pristizali novi Airbus A319 avioni.

Flotu Air Serbije će činiti deset aviona Airbus A319 sa kapacitetom od 128 mesta: osam u biznis klasi i 120 u ekonomskoj kao i četiri ATR 72-200 sa 66 mesta u ekonomskoj klasi.

Trenutno je u floti jedan avion A319, dok je drugi u Beograd stigao juče i biće uključen u saobraćaj nakon obavljenih neophodnih testova.

Na upravo završenoj prezentaciji usluga Air Serbije koju je Etihadov tim pripremio za domaće turističke agencije i turoperatore potvrđeno je da će naredne sezone Air Serbia angažovati tri ili četiri aviona Boeing 737-300 za čarter saobraćaj. Ovi avioni će moći da prime do 144 putnika.

Odmah je i upućen zahtev domaćim turoperatorima da se jave sa svojim planovima, idejama i zahtevima kako bi već sada počele pripreme za narednu čarter sezonu.

Potvrđeno je da avioni koji se budu koristili za čartere neće biti brendirani kao Air Serbia već će se turoperatorima ponuditi da te avione brendiraju prema sopstvenim željama i planovima, ukoliko to budu hteli. Ovo je i praksa trenutno u svetu, gde mnogi čarter avioprevoznici lete pod brendovima svojih naručilaca.

Naručioci čartera će moći da brendiraju avion spolja, unutrašnjost putničke kabine kao i kabinsko osoblje.

Na prezentaciji koja je danas održana agencijama je predstavljena kompletna nova usluga Air Serbije u redovnom putničkom saobraćaju: nova flota, izgled putničke kabine, ketering, mreža linija, novi red letenja, razne servisne informacije kao i aktuelna promotivna kampanja.