Stari program za nagrađivanje lojalnih putnika Jat Airwaysa Extra Flight Club (prethodno "Let više") integrisan je u Etihad Guest program Etihad Airwaysa od 28. oktobra 2013. godine.

Tog dana prestao je da postoji stari program, ali su svi njegovi članovi automatski postali članovi Etihad Guest programa i stekli pravo da započnu sa prikupljanjem nagradnih i statusnih milja ovog veoma velikog i bogatog frequent flyer programa.

Svi dosadašnji članovi Extra Flight Club-a mogu da registruju svoje do sada sakupljene letove najkasnije do 15. novembra 2013. i iskoriste ih za preuzimanje bonus karata do 31. decembra 2013. godine. Ovaj rok je produžen za dve nedelje u odnosu na prethodno obaveštenje. Sve bonus karte koje budu preuzete do kraja godine važiće sve do 31. oktobra 2014.

Svakih pet kupona donose jednu kartu u jednom pravcu. Putnici koji nemaju dovoljno izletenih kupona za bonus kartu mogu doplatiti za nedostajuće kupone. Ako nekome ostane neiskorišćeno od jednog do četiri kupona, moguće je dokupiti nedostajuće kupone. Doplata je 15 evra po kuponu za decu i 20 evra po kuponu za odrasle. Doplata za kupone u biznis klasi je 45 evra (za decu) i 55 evra (za odrasle).

Kao članovi Etihadovog kluba za nagrađivanje lojalnih putnika, putnici Air Serbije imaće mogućnost da zarade i realizuju Etihad Guest milje putujući mrežom linija Etihad Airwaysa, ali i linijama srpske nacionalne aviokompanije. Bodovi koje sakupe putujući širom sveta moći će da iskoriste za povoljnije plaćanje računa u internacionalnim hotelima, rent-a-kar agencijama i trgovinskim lancima, uz popuste prilikom kupovine preko stotinu najcenjenijih svetskih brendova i hiljada proizvoda kroz program Reward Shop.

Prema rečima novog generalnog direktora Air Serbije Daneta Kondića, povezivanje programa za nagrađivanje lojalnih putnika Air Serbije sa sistemom Etihad Airwaysa jedna je od veoma važnih prekretnica u poslovanju i ponudi nacionalne kompanije Srbije, jer je program Etihad Guest popularan širom sveta, a među putnicima je već prepoznat i ocenjen kao najbolja usluga u klasi. Nagrade koje su na raspolaganju nikada do sada nisu bile u ponudi.

Putnici Air Serbije će kroz program za nagrađivanje lojalnih putnika moći da zarade svoje preletene Etihad Guest milje kroz rezervacione sisteme dve nacionalne aviokompanije Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, što praktično znači da će moći da sakupljaju i iskoriste svoje bodove širom sveta, kaže generalni direktor Air Serbije Dane Kondić.

Pogodnosti za članove Etihad Guest programa:
 

 • Brze nаgrаde – Sa 1MileRedemption ponudom, nagrade se mogu iskoristiti već nakon jednog ostvarenog leta.
   
 • Nema blackout perioda za rezervacije – Guest Seats nagrada u ponudi je na svim letovima
   
 • Nаjveći izbor – putnik koristi sakupljene bodove za investiranje u svoje buduće letove, usluge ili povoljnu kupovinu brojnih drugih proizvoda, a koje može da koristi isključivo kao član Etihаd Guest kluba. Kroz program Reward Shop’ putnik može da odabere između 6.000 sakupljenih milja ili brojnih drugih pogodnosti.
   
 • Nаjveći izbor – kroz ponudu Miles +Cash, putnik koristi mogućnost da kombinuje preletene milje i novac za kupovinu karte i dobija priliku da manje plati svoj naredni let avionom.
   
 • Proširenа mrežа pаrtnerа – putnik može zаrаditi i otkupiti milje ka više od 3.000 destinacija putujući širom svetа kompanijama Etihаd Airways, Air Seychelles, i sa još 20 pаrtnerskih аviokompаnijа.
   
 • PointsPay, inovativni program – lojalni putnik ima mogućnost da promeni svoje sakupljene milje i u (virtuelni) novac i po povoljnijim cenama kupuje proizvode u više od 30 miliona prodavnica širom svetа. Ovа opcijа otkupа preletenih milja trenutno je ekskluzivna i važi samo zа  članove Etihad Guest programa.

Etihаd Guest postao je multikompanijski klub u junu 2012, kada je program za nagrađivanje lojalnih putnika Air Seychellesa, integracijom, kao i u slučaju Air Serbije, postao njegov sastavni deo. Podsetimo da Etihаd Airways imа 40 odsto udelа u vlasništvu  Air Seychellesa i takođe petogodišnji ugovor o uprаvljаnju kompanijom.