Gospodin Ramon Ferré, zamenik komercijalnog direktora Spanair-a nam je odgovorio na nekoliko kratkih pitanja u vezi sa uspostavljanjem saobraćaja između španskih gradova i Beograda. Po njegovim rečima Spanair je veoma zadovoljan dosadašnjom potražnjom za njihovim letom ka Barseloni.
„Reakcije srpskog tržišta su prilično zadovoljavajuće posebno imajući u vidu da je informacija nedavno objavljena“ izjavio je gospodin Ferré.

Očekivanja u Spanair-u u pogledu novih linija su velika. Na liniji za Barselonu, na samom početku saobraćaja, računaju sa prosečnom popunjenošću putničke kabine od 61% dok bi za Madrid 57% bilo zadovoljavajuće. U ovoj aviokompaniji smatraju da se taj cilj može ostvariti imajući u vidu izuzetnu popunjenost (od 80%) tokom letnje sezone koja se s pravom očekuje.
Ako je linija ka Barseloni bila očekivana i nezvanično najavljivana onda je direktna linija ka Madridu bila pravo iznenađenje. Za gospodina Ferré-a takođe. Po njegovim rečima ova linija je bila u planu za uspostavljanje tek od narednog zimskog reda letenja. „Zahvaljući izuzetnoj dobrodošlici koja nam je pružena tokom nedavno održanog beogradskog sajma turizma odlučili smo se da promenimo odluku i da iskoristimo priliku koja nam se pružila“, rekao je Ferré, koji takođe smatra „da je odluka bila riskantna zbog kratkog vremena za pripremu tržišta, ali da su imajuću u vidu dosadašnje pokazatelje o interesovanju sigurni da su napravili pravu stvar“.

Gospodin Ferré naglašava da se aviokarte po njihovim promotivnim cenama mogu kupiti kako preko njihovg sajta spanair.com tako i u svim turističkim agencijama u Srbiji.