Glavni grad Bugarske ima najmlađi metro u Evropi, a od nedavno i metro vezu aerodroma sa centrom.

Nakon trideset godina planiranja i odlaganja početka izgradnje prvi linija sa tek nekoliko stanica je puštena u rad 1998. godine i od tada je ovaj sistem nastavio da se razvija.

Poslednjih godina izgradnja metroa u Sofiji doživljava pravu ekspanziju, a mreža linija se širi velikom brzinom.

Sofiju danas povezuju kompletno završene metro linije, a u toku su radovi na njihovim izdvojenim kracima dok se početak izgradnje i treće linije očekuje uskoro.

Na prvoj liniji metroa M1, poznatoj i kao crvena linija, početkom aprila su otvorene tri poslednje stanice na glavnoj ruti, a poslednja je na sofijskom aerodromu.

Foto: Metro stanica na sofijskom aerodromu, a u pozadini avion Air Serbije, (c) flick, viktorbdz

Metro stanica na sofijskom aerodromu je direktno povezana sa terminalom 2. Ova linija je povezala aerodrom ne samo sa centrom grada već i sa expo centrom i biznis parkom u naselju Mladost, stadionom Vasil Levski, sofijskim univerzitetom i sa gusto naseljenim stambenim blokovima na istočnim i zapadnim gradskim transferzalama.

Vožnja metroom od centra grada, od stanice Serdika, do aerodroma traje 18 minuta. Karta za jednu vožnju je jedan bugarski lev (oko 50 evrocenti, ili 60 dinara), a može se kupiti u kioscima ili na kartomatima postavljenim na svim stajalištima. Procene su da će posle ovog produžetka prva linija metroa imati i do 60.000 putnika više svakog dana.

Foto: Metro na sofijskom aerodromu, (c)flickr, viktorbdz