Srđan Radovanović, dosadašnji direktor Jat Airways-a razrešen je te dužnosti u sredu, 8. decembra 2010. godine na telefonskoj sednici Vlade Srbije. Istog dana ostavku je podneo i Saša Vlaisavljević, predsednik Upravnog odbora nacionalnog prevoznika i bivši direktor koga je na toj funkciji nasledio upravo odlazeći Radovanović.

Vlada Srbije je na mesto vršioca dužnosti direktora Jat Airways-a postavila dosadašnjeg zamenika Vladimira Ognjenovića dok je novi predsednik Upravnog odbora Dušan Bajić, dosadašnji član tog tela. Sada već bivši direktor Srđan Radovanović biće imenovan za savetnika u Jat-u, odnosno biće mu dodeljena funkcija koju je on sam ukinuo. Zaposleni u Jatu proslavili su smenu Radovanovića ali su i dalje zabrinuti s obzirom da će on sada biti savetnik pa se pitaju kako je moguće da je neko ko je smenjen zbog toga što je loše radio sada proglašen savetnikom.

Dvojica funkcionera koji su smenjeni su u prethodnom periodu ušla u sukob preko medija po pitanju odgovornosti za trenutno katastrofalno stanje u Jat Airways-u. Vlaisavljević je optužio Radovanovića da je doveo Jat do propasti svojim lošim odlukama koje su veoma čudne i nisu poznate u avioindustriji, dok je pak Radovanović okrivio svog prethodnika da mu je otežavao rad na dobrobit kompanije i da je on taj "neimenovani izvor iz Jata" koji je u medijima kvario reputaciju Jatu nanoseći mu nenadoknadivu štetu.

Činjenica je da su mediji u poslednje vreme sve češće izveštavali o sumnjivim potezima Radovanovića među kojima se ističe i afera sa zapošljavanjem srednjoškolskog kadra na menadžerske pozicije i postavljanjem svojih ljudi na rukovodeća mesta u firmi dok su stariji zaposleni kažnjavani prebacivanjem u novoformirano odeljenje mobilne prodaje. Rat sa medijima odvijao se uprkos obimnoj i po ocenama stručnjaka bespotrebnoj medijskoj kampanji. Postoje informacije da je Radovanović poslušne medije nagrađivao čestim uplatama na ime oglašavanja dok je svoje medijske protivnike stavljao na crne liste i nije dozvoljavao ovlašćenim predstavnicima za medije da sa nepoželjnim redakcijama službeno komuniciraju.