Turska čarter aviokompanija Sky Airlines, prestala je jutros da leti. Na sajtu ove kompanije se pojavilo zvanično saopštenje da usled finansijskih razloga aviokompanija obustavlja sve aviooperacije.

Sky Airlines je 5. maja počeo da leti na liniji Beograd – Antalija za potrebe dve dve srpske turističke agencije "1 A Travel" i "Travelexpert".

Ova kompanija je trebalo da obavlja i do šest letova nedeljno iz Beograda i to avionom Boeing 737-900 sa 215 putničkih mesta.

U sredu, 12. juna Sky Airlines je trebalo da počne sa letovima od Niša do Antalije, jednom nedeljno.

"Na sajtu turskog čarter avioprevoznika Sky Airlines sa kojom agencija 1 A Travel ima ugovor o prevozu putnika jutros smo videli objavu da ova kompanija prekida sve aviooperacije usled finansijskih problema. Još uvek od njih nismo dobili zvanično obaveštenje. Želimo da obavestimo putnike da agencija radi sve kako bi što pre obezbedili novog prevoznika. U pregovorima smo sa nekoliko avio prevoznika i možemo da garantujemo svim putnicima da će otputovati na svoje letovanje kako je i planirano. Putnike i javnost ćemo redovno obaveštavati o svim bitnim novostima", rečeno nam je u agenciji "1 A Travel".

Kako smo u ovoj agenciji dodatno saznali već u toku današnjeg dana biće izvršena zamena avioprevoznika o čemu će biti obavešteni putnici i javnost.