Jat Airways će od 8. jula podići iznos doplate za gorivo, koja je obavezna uz svaku kupljenu kartu. Novi iznos doplate će se kretati od 24 do 40 evra u zavisnosti od destinacije što je poskupljenje od 9 pa do 40 posto u odnosu na prethodne cene.

Doplata za gorivo se u Jat Airwaysu prikazuje kao YQ taksa i ona se naplaćuje na sve izdate karte. Iznos doplate za gorivo ulazi u ukupnu cenu karte zajedno sa aerodromskim taksama i na kraju se dodaje i nadoknada za izdavanje karte.

Osnovne cene karata nisu menjane, tako da će u ukupnom iznosu karte od ponedeljka 8. jula koštati od 4 do 20 evra više. Najmanje poskupljenje od 4 evra će biti za Kopenhagen, Dubrovnik, Geteborg, Ohrid, Sarajevo, Skoplje i Stokholm. Za osam evra će poskupeti karta za Atinu i Istanbul. Deset evra više treba dati za povratne karte prema Amsterdamu, Berlinu, Briselu, Solunu i Beču, 12 evra za Moskvu, a 14 evra za Frankfurt, Tel Aviv i Cirih. Za 20 evra poskupeće povratna karta ka Londonu (Heathrow i Gatwick).

Povratne karte do Larnake takođe će poskupeti za 20 evra, koliko će iznositi YQ taksa, koja do sada nije naplaćivana za ovu destinaciju. Karte do Podgorice i Tivta neće poskupeti pošto YQ taksa do ova dva grada nije menjana i ona iznosi po 50 evra za povratnu kartu.