Aerodrom Changi u Singapuru je predstavio najnoviju tehnologiju za samostalno obavljanje aerodromskih procedura. SITA kao tehnološki partner aerodroma instalirala je 450 automatskih check-in šaltera na kojima putnici mogu samostalno da se prijave za let kao i 111 automatskih kapija za ukrcavanje (boarding gate) na let.

Oba ova automatska sistema su prilagodljiva i mogu se koristiti kako za samostalne procedure tako i za rad sa aerodromskim službenicima.

Novi sistem Airport Connection Open je jedinstvena platforma na koju su prešle sve aviokompanije sa sva tri terrminala na aerodromu Changi.

"Uvek tragamo za načinima da poboljšamo putnički doživljaj na aerodromima i da njihovo kretanje kroz aerodrom i putovanje učinima jednostavnijim i logičnijim", izjavio je Tan Lye Tech, izvršni direktor aerodroma u Singapuru.

Novi sistem je zasnovan na SITA iValidate tehnologiji koja automatski proverava biometrijske lične dokumente putnika kao i barkodove sa njihovih boarding kupona. Ovaj sistem je univerzalan i mogu da ga koriste sve aviokompanije koje koriste aerodrom Changi. Automati nisu brendirani i svi su dostupni svim putnicima pa je i prolazak kroz razne procedure sada daleko ravnomernije raspoređen i brži.

Predsednik SITA za azijsko-pacifički region Ilya Gutlin je izjavio da "ne samo da aerodrom Changi putnicima pruža izuzetno visok kvalitet usluga on je i vizionarski i rado prihvata sve najnovije tehnologije koje treba da poboljšaju putničko iskustvo".