Singapore Airlines namerava da u aprilu naredne godine pokrene sopstvenu lowcost aviokompaniju. Novi avioprevoznik će se zvati Scoot Airlines i biće u potpunosti u vlasništvu Singapore Airlines-a ali će imati zasebnu i nezavisnu upravu.

Scoot Airlines će početi sa jednim avionom Boeing 777-200 a u planu je da za početak flotu čine četiri ovakva aviona što bi trebalo da bude realizovano u prva tri meseca. U planu je da do sredine 2016. Scoot Airlines realizuje flotu od 14 aviona.

Novi avioprevoznik će poslovati po niskotarifnom principu ali sa nekim veoma neobičnim uslugama kojima namerava da privuče putnike. Iako će se smatrati jeftinim avioprevoznikom, Scoot Airlines će obavljati saobraćaj isključivo širokotrupnim avionima sa dva prolaza između sedišta. Leteće ne samo u Aziji već i na interkontinentalnim rutama ka Evropi, Australiji i Novom Zelandu.

Putnici će tokom leta moći da uživaju u bežičnom internetu i bogatom sistemu zabave što će ovu kompaniju izdvajati od drugih niskotarifnih prevoznika.