Piloti Air Francea su u nedelju, 28. septembra prekinuli dvonedeljni štrajk.

Oni su obustavili rad zbog neslaganja sa planom kompanije da formira jakog evropskog lowcost prevoznika na bazi svog regionalnog avioprevoznika Transavia.

Piloti su se uplašeni da će biti prebačeni u novu kompaniju i da će na taj način dobiti manje plate i lošije uslove rade stupili 19. septembra u štrajk.

Nakon sedam dana štrajk je produžen do 30. septembra, uz nagoveštaj da bi se mogao nastaviti ako se ne postigne dogovor.

Iz uprave Air Francea su saopštili da neće izaći u susret pilotima i da ne nameravaju da uvaže njihov zahtev da odustanu od razvoja nove Transavije, ali su kasnije pritisnuti velikim gubicima zbog štrajka pristali da zamrznu planove vezane za Transaviju do kraja godine. Oni su garantovali da će u tom periodu pokušati da postignu dogovor sa sindikatima pilota.

Za vreme štajka kompanija je beležila ogromne gubitke. Procene su da će Air France ovaj štajk, najduži u njegovoj istoriji koštati oko 20 miliona evra dnevno. Svakog dana je bilo otkazivano oko 40 posto svih letova, a desetine hiljada putnika je moralo da bude preusmereno na druge letove, obeštećeno ili da im budu vraćene pare za kupljene karte.

Štrajk je veoma ozbiljno uzdrmao i budućnost cele kompanije. Zbog velike odštete reagovala je i Vlada Francuske. Ministarstvo saobraćaja je pozvalo sindikate na prekid štrajka zbog bojazni da bi svakodnevni milionski gubici mogli zapečatiti sudbinu kompanije u kojoj Vlada Francuske poseduje 16 posto akcija.