Amsterdamski aerodrom Shiphol (Schiphol) dočekao je milijarditog putnika od kada aerodrom postoji. Putnica, kojoj je pripala čast da bude zabeležena kao milijardita, je stigla na aerodrom Shiphol iz Njujorka, letom KLM-a 18. oktobra kasno uveče. Nju je na aerodromu dočekao Jos Nijhusm, predsednik i izvršni direktor amsterdamskog aerodroma kao i predsednik i izvršni direktor KLM-a Piter Hartman.

Milijardita putnica, gospođica Inge Serne je iz Harlema a na aerodromu se našla po povratku sa vikenda u Njujorku. Bila je prijatno iznenađena i nagrađena od strane aerodroma i KLM-a. Osim što će njeno ime ostati upisano u arhivama aerodroma, kao poklon je dobila 2000 evra plus poklon vaučer u vrednosti 1000 evra koje će moći da potroši u prodavnicama aerodromskog tržnog centra kao i godišnju pretplatu na parking na aerodromu. Njoj je takođe dodeljena mogućnost izbora primaoca donacije u vrednosti od 10.000 evra i ona je odlučila da to bude Holansko društvo za borbu protiv raka.

Povodom svečanog dočeka milijarditog putnika, Jan Nijhuis je izjavio da je to specijalan dan za aerodrom Shiphol. "Od osnivanja aerodroma, 1916. godine, građena je mreža linija u kojoj je 303 destinacije iz 100 zemalja, koje su povezale Holandiju sa celim svetom".

Piter Hartman je posebno srećan što je milijardita putnica doputovala KLM-om i to baš iz Njujorka, za koji je rekoa da predstavlja najvažniju interkontinentalnu destinaciju sa amsterdamskog aerodroma. Samo KLM zajedno sa partnerskom aviokompanijom Delta Air Lines na ovoj liniji preveze 700.000 putnika svake godine. On je tom prilikom čestitao aerodromu Shiphol na ostvarenom istorijskom rekordu.