Nadzorni odbor aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu imenovao je Sašu Vlaisavljevića u odbor izvršnih direktora.

On još uvek nije imenovan za generalnog direktora već će biti zakonski zastupnik ali uz "supotpis izvršnog direktora Zorana Stojkovića".

Prethodni direktor aerodroma prof. dr Velimir Radosavljević je razrešen sa te funkcije 28. jula odlukom Vlade Republike Srbije.

Premijer Vlade Aleksandar Vučić je 28. jula bjavio razrešenje sedam direktora javnih preduzeća i preduzeća u kojima je država većinski vlasnik, a među kojima je i prof. dr Velimir Radosavljević, koji je pod optužbom da je oštetio aerodrom davanjem popusta niskotarifnoj aviokompaniji Wizz Air.

Vlaisavljević, koji će najverovatnije biti i novi generalni direktor aerodroma, je rođen 1968. godine u Bihaću.

Diplomirao je na Vazduhoplovnom odseku Saobraćajnog fakulteta u Beogradu.

Bio je zaposlen u Jat Airwaysu od 1995, a pre nego što je 2007. postavljen na dužnost generalnog direktora Jat Airwaysa, radio je kao direktor delatnosti Zemaljski poslovi.

Saša Vlaisavljević je aktuelni predsednik Privredne komore Srbije, a u poslednje vreme je bio veoma aktivan u oblasti vazdušnog saobraćaja. Ispred Privredne komore je u više navrata pozitivno ocenio strateško povezivanje Jata i Etihada.

U tim izjavama je naglašavao da aerodrom mora da prati opopravak nacionalnog avioprevoznika.

"Potrebna su hitna ulaganja u infrastukturu, ali i strateške odluke u vezi sa aerodromskim taksama,  a naročito o transfernim taksama. S obzirom na broj raspoloživih gejtova, kao i izuzetno zahtevan red letenja koji će biti verovatno sa najvećim brojem operacija u proteklim godinama, aerodromski kapaciteti biće na ivici izdržljivosti u vršnim satima opterećenja tokom letnje sezone", govorio je Vlaisavljević o aerodromu za Blic u martu ove godine.