Delegacije Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije i Uprave civilnog vazduhoplovstva Narodne Republike Kine, potpisale su u Beogradu Memorandum o razumevanju kojim se, u okviru postupka zaključivanja novog međudržavnog Sporazuma o vazdušnom saobraćaju, potvrđuju prava određenih avioprevozilaca u obavljanju direktnog vazdušnog saobraćaja ili učešće u komercijalnim aranžmanima u saobraćaju.

Dokument su u ime vazduhoplovnih vlasti dve zemlje potpisali v.d. zamenika direktora Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije Mirjana Čizmarov i zamenik administratora Uprave civilnog vazduhoplovstva Kine Žiđing Vang, koji su tom prilikom razmatrali i mnoga druga aktuelna pitanja u okviru bilateralnih odnosa Srbije i Kine u oblasti vazdušnog saobraćaja.

Razgovorima su, pored predstavnika vazduhoplovnih vlasti prisustvovali i pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoran Ilić, kao i predstavnici nacionalnih avioprevozilaca Srbije i Kine (Air Serbia i Air China).

Delegacija Uprave civilnog vazduhoplovstva Narodne Republike Kine bila je gost i Air Serbije i razgovarala sa generalnim direktorom te kompanije Dannyjem Kondićem. Na sastanku je potvrđena izuzetna zainteresovanost i spremnost  avioprevozilaca Srbije (Air Serbia) i Kine (Air China) za što skorije uspostavljanje komercijalne saradnje dve aviokompanije.