Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije,  uz saradnju sa Ministarstvom saobraćaja, čini sve što je u njegovoj nadležnosti, da se što pre premosti novonastala situacija sa turskim avioprevoznikom Sky Airlines koji je objavio bankrot.

S obzirom da je ova aviokompanija imala dozvolu DCV-a za obavljanje serije čartera u sezoni leto 2013, na liniji Antalija-Beograd-Antalija i Antalija-Niš-Antalija, za prevoz turista iz Srbije, Direktorat smatra da je u ovom trenutku najbitnije da se putnici prevezu po već isplaniranom redu letenja, bezbedno, bez otkazivanja ili kašnjenja letova.

S tim u vezi, Direktorat je danas izdao dozvolu za seriju čarter letova turskoj aviokompaniji Freebird Airlines koja će već sutra preuzeti putnike Sky Airlinesa. U proceduri je i zahtev još jedne aviokompanije iz Turske koja je takođe zainteresovana za seriju čarter letova na liniji Antalija- Beograd- Antalija.

Smatramo da će ova iznenadna situacija, objava bankrota aviokompanije Sky Airlines ubrzo biti prevaziđena, tako da za turiste iz Srbije neće biti problema.

Osim Srbije, sa ovim problemom suočene su i mnoge druge evropske zemlje u kojima je leteo Sky Airlines.

(Zvanično saopštenje Direktorata civilnog vazduhoplovsta Republike Srbije)