Senat Sjedinjenih Američkih Država je jednoglasno doneo odluku da zabrani američkim avio- prevoznicima učešće u programu Evropske unije za trgovinu emisijama štetnih gasova. Da bi ova zabrana stupila na snagu treba da se obavi još dosta administrativnih koraka.

Evropska unija je nametnula svim aviokompanijama koje lete od i do EU da učestvuju u ETS programu (Emission Trading Scheme). Ova odluka je stupila na snagu od 1. januara 2012. godine.

Ona je izazvala veoma burne reakcije i u Evropi i širom sveta. Najveći protivnici ETS programa su Kina, Indija, Rusija i Sjedinjene Američke Države. Svi oni smatraju da se ovakav ekološki program ne može primenjivati u celom svetu bez globalnog dogovora i globalne šeme, koju bi trebalo da urede krovne vazduhoplovne organizacije (na primer ICAO, vazduhoplovna agencija Ujedinjenih nacija).

Program zahteva da svi aviopreoznici unapred kupuju kvote za planiranu emisiju štetnih gasova i da redovno rade merenja i vode evidenciju. Kvote koje se ispostave kao višak biće nuđene kroz program prevoznicima kojima budu bile potrebne. Na taj način se stvara berza kvotama koja će uticati da kompanije koje manje zagađuju životnu sredinu plaćaju manje i obrnuto.

Jedan od spornih delova programa je i obračun emitovanih štetnih gasova. EU zahteva da se oni računaju i naplaćuju za ceo let nezavisno od njegovog evropskog dela.

Američki senatori su jednoglasno doneli odluku o zabrani učešća američkim kompanijama u ovom programu nazvavši ga "nelegalnim porezom". Ostaje nejasno kako će se obavljati aviosaobraćaj, pošto iz EU poručuju da nijedna kompanija koja ne bude uključena u ETS neće moći da sleće u Evropu.

Pretpostavke su da je američka odluka zapravo više pritisak na evropske zvaničnike da promene svoju odluku. Na ovaj način je očigledno nastavljen trgovinski rat. Kinezu su ranije još reagovali pretnjom da će zabraniti svim kineskim aviokompanijama da kupuju evropske avione (Airbus), dok su Rusi zapretili ponovnim uvođenjem specijalne takse za prelet evropskim kompanijama preko Sibira, čime bi značajno poskupelo letenje najkraćim vazdušnim koridorom između Evrope i Daleke Azije.

U Evropi su spremni da ubrzaju rad na postizanju globalnog dogovora o ovom važnom pitanju. Svi u svetu su svesni da je neophodno napraviti neko rešenje u cilju smanjenja zagađenja, ali se niko nije složio sa načinom na koji je to EU uradila.