Ryanair od danas, 27. avgusta, uvodi nove biznis tarife. Ovaj potez je još jedan u nizu poteza kojima ova kompanija pokušava da popravi sliku koju putnici imaju o njoj.

Business Plus tarife Ryanaira su predstavljene javnosti i one su već dostupne putnicima za kupovinu.

Biće to fleksibilne tarife, koje će omogućavati izvesne promene, a putnici će moći da predaju i do 20kg prtljaga što će biti uključeno u cenu.

Oni će na pojedinim aerodromima imati pristup brzim trakama, a uvek će moći da računaju na prioritetno ukrcavanje (priority boarding).

Tokom leta moći će da uživaju u premijum sedištima (prvi redovi, redovi pored izlaza u vanrednim situacijima…).

Poslovni putnici već čine četvrtinu svih Ryanairovih putnika, a ovaj potez ima za cilj da ih dodatno motiviše da biraju Ryanair, kao i da privuče nove poslovne putnike kojima je razgranata mreža linija i veliki broj letova  već interesantna.

Novo biznis tarife su već od danas dostupne preko sajta Ryanaira na svim linijama ove kompanije, a njihova cena će se kretati od 59,99 funti po letu.

Iz Ryanaira poručuju i da su u toku pregovori sa jednim velikim globalnim distributivnim sistemom i da će saradnja sa novim partnerom omogućiti dodatno otvaranje Ryanaira prema poslovnim putnicima uvođenjem korporativnih i grupnih rezervacija.