Aviokompanija Ryanair je 1. aprila uvela redovnu liniju od londonskog aerodroma Stansted do Podgorice. Ova kompanija već leti iz Podgorice ka Briselu, a ukupno na dve linije očekuje da će do godišnje prevoziti oko 60.000 putnika, saopšteno je u Ministarstvu turizma Crne Gore.

Po ceni karte od 19,99 evra od Podgorice do Londona moći će da se putuje dva puta nedeljno: utorkom i subotom, dok je najniža cena karte ka Briselu 25,99 evra, a letovi će se obavljati ponedeljkom i četvrtkom..

"Nastavićemo intenzivne aktivnosti sa ciljem daljeg poboljšanja avio dostupnosti Crne Gore kroz širenje postojećih i uvođenje novih aviolinija. Shodno Agendi reformi u turizmu, jedan od naših prioriteta je smanjenje stepena sezonalnosti i samim tim produženo trajanje turističke sezone", naveli su iz crnogorskog Ministarstva turizma.

Ryanair je irska niskotarifna aviokompanija, najveća te vrste u Evropi. Ona realizuje više od 1600 letova svakog dana (preko 500.000 godišnje) sa 57 baznih aerodroma. Povezuje 182 destinacije u 30 zemalja i ima flotu od preko 300 novih aviona Boeing 737-800. U kompaniji očekuju da će ove godine prevesti preko 81 miliona putnika.


Foto: Ryanair u Podgorici na prvom prošlogodišnjem letu iz Brisela, (c) anna.aero