Italijanska regionalna aviokompanija „Air Vallee“ potvrdila je da uspostavljanje redovnog saobraćaja između Riminija i Beograda, stoji u saopštenju koje je danas izdao aerodrom „Nikola Tesla“ u Beogradu. Modernizovanim mlaznim avionima Dornier 328 sa 30-tak putničkih mesta ova će aviokompanija leteti između dva grada dva puta nedeljno: četvrtkom i nedeljkom. Sletanje na Aerodrom „Nikola Tesla“ je predviđeno u 12:10 časova, a poletanje ka Riminiju u 12:50 časova. Rimini će na ovaj način postati četvrti italijanski grad koji je direktnim letom povezan sa Beogradom, pored Rima, Milana i Trsta.

Prvi let ka Beogradu biće obavljen 18. jula a plan je da se u početnoj fazi letovi obavljaju do kraja septembra ove godine. Pored Beograda Air Vallee počeće tokom jula da leti i ka Splitu. Krfu, Napulju, Olbiji, Kaljariju i Milanu.

U rezervacione sistemime još nije postavljen ovaj let a nisu poznate ni cene karata i uslovi prevoza. Online rezervacije na sajtu Air Vallee su moguće i sudeći po sajtu najniža cena povratne avio karte u jednom pravcu iz Beograda će biti 69 evra. U ovu cenu su uključene i aviotakse. Kompanija naplaćuje nadoknadu za izdavanje karte u iznosu od 10 evra: prtljag se posebno plaća u iznosu od 7 evra po komadu i pravcu.