Aerodrom u Dubaiju je završio prvu fazu obnove Terminala 2 koji je dosta dugo bio veoma omražen među putnicima.

Ovaj terminal je u velikoj meri kvario sliku Dubaija predstavljajući suštu suprotnosti Emiratesovom Terminalu 3.

Prva od tri faze planirane ekspanzije i rekonstrukcije terminala povećava njegov kapacitet za 50% i on sada iznosi 7,5 miliona putnika.

Izgrađen je novi 200 metara dugački i 90 metara širok glavni hol koji je povećao površinu terminala za gotovo 600.000 kvadratnih metara. Osim novog hola i preuređenih javnih prostora terminal je dobio i modernu sortirnicu prtljaga kao i novi sistem za prihvat prtljaga i nove check-in šaltere čime je njegova efikasnost značajno popravljena.

Putnici koji bi putovali preko Terminala 3 kasnije su opisivali aerodorm u Dubaiju kao fantastičan, izuzetno čist, uredan i funkcionalan aerodrom sa brojnim prodavnicama i zabavnim sadržajima i sa luksuznim salonima.

Putnici koji bi pak koristili Terminal 2 imali su sasvim drugačije mišljenje o aerodromu u Dubaiju. On je bio prljav, mali, zagušljiv, dosadan i najgore od svega neefikasan sa veoma čestim i nesnosnim gužvama.

Ovakva slika je, zaista dosta dugo krasila Terminal 2, pa je njegovo renoviranje dočekano sa velikim oduševljenjem, posebno kod Flydubaija i kod putnika ove kompanije koja ga koristi za sve svoje letove od i do Dubaija. Iako veliki broj kompanija koristi Terminal 2, ipak najveći broj letova (oko 80%) čine letovi Flydubaija.