U zvaničnom saopštenju beogradskog aerodroma izneti su rezultati finansijskog izveštaja za 2010. godinu. Prema izveštaju aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu je ostvario rekordnu neto dobit od 2,24 milijarde dinara odnosno 21,5 miliona evra.

Od ovako ostvarene dobiti, na osnovu preporuka republičke Vlade i odgovarajućih odluka Skupštine AD Aerodrom „Nikola Tesla“, već je raspodeljeno i uplaćeno 100 miliona dinara Aerodromu „Konstantin Veliki“ u Nišu  za realizaciju strateškog interesa Republike Srbije da Niš postane veliko infrastrukturno čvorište na jugu zemlje. Takođe je uplaćeno i 200 miliona dinara u fond za realizaciju projekta rekonstrukcije vojnog aerodroma u Lađevcima kod Kraljeva sa ciljem omogućavanja  obavljanja putničkog avio saobraćaja.

Ovaj do sada najbolji godišnji finansijski rezultat beogradskog aerodroma ostvaren je uz sistematsko praćenje i snižavanje troškova poslovanja u svim delatnostima. Realizovanim privlačenjem 15 novih avio-kompanija u redovnom i čarter saobraćaju ostvaren je evropski rekord. Ukupno je opsluženo 2.7 miliona putnika što predstavlja povećanje od 13.2% u odnosu na prethodnu godinu.