Routes Europe, koji ove godine slavi osam godina postojanja, imaće rekordan broj učesnika na samitu koji je juče počeo u Budimpešti.

Preko 275 delegata iz više od 115 svetskih aviokompanija biće prisutno na ovom samitu, na kome će imati prilike da se sretnu sa predstavnicima skoro svih evropskih aerodroma. Trenutno je prijavljeno 467 delegata sa 350 evropskih aerodroma, a među učesnicima će biti i aerodrom "Nikola Tesla" iz Beograda.

Routes Europe je najvažniji poslovni forum u Evropi na kome se održavaju brojni sastanci aviokompanija i aerodroma, dogovaraju se i planiraju nove rute i linije.

Kao dodatak brojnim direktnim sastancima i susretima, ove godine će biti organizovane i prezentacije nekoliko aviokompanija, koje će ukratko izneti svoje planove za razvoj mreže linija kao i način na koji se aerodromi mogu uključiti u njihove projekte i planove razvoja.

Svoja predavanja imaće Lufthansa, Germanwings, easyJet, HOP! i Air France, Air Nostrum, SkyWork Airlines i Darwin Airline.

U okviru ovogodišnjeg događaja biće održane i brojne panel diskusije sa aktuelnim temama iz oblasti vazdušnog saobraćaja. Predstavnici aviokompanija će imati priliku da diskutuju o evropskoj šemi trgovanja emisijama štetnih gasova (ETS), o razvoju niskotarifnog aviosaobraćaja ali i o sve većoj ekspanziji bliskoistočnih aviokompanija. Ova poslednja tema inspirisana je nedavno uspostavljenom saradnjom Emiratesa i Qantasa, kao i novim načinom povezivanja aviokompanija u organizaciji Etihada.