Aerodrom "Nikola Tesla" je najavio svečani doček prvog leta Croatia Airlines-a na liniji Split-Beograd, koji će se obaviti 1. juna.

Avion hrvatske nacionalne aviokompanije se očekuje na aerodromu u Beogradu u 14 časova, a novinarske ekipe imaće priliku da posadu i putnike iz Dalmacije dočekaju u obnovljenom delu Terminala 2.

Prema letnjem redu letenja avioni Croatia Airlines-a će od 1. juna do 28. septembra leteti između Splita i Beograda dva puta nedeljno: ponedeljkom i petkom. Planirano sletanje aviona iz Splita je u 14:05, a poletanje iz Beograda u 14:40. Na ovoj liniji leteće turboelisni avion novije generacije Bombardier Dash 8 Q-400 sa kapacitetom za 76 putnika.

Osim hrvatskog avioprevoznika na liniji do Splita leteće i srpski Jat Airways, takođe dva puta nedeljno, počev od 02. jula. Jat će osim do Splita leteti i do Pule i Dubrovnika.

Interesovanje za linije između Beograda i hrvatskih gradova je izuzetno veliko. U OKI Air international, koji je ovlašćeni zastupnik Croatia Airlines-a na aerodromu "Nikola Tesla" su nam rekli da je interesovanje putnika za njihovu liniju Split-Beograd-Split ogromno i da prevazilazi njihova najveća očekivanja. Prema zastupniku hrvatske kompanije svi letovi do kraja juna su popunjeni, a većinu putnika čine srpski turisti.

Najniža cena povratne karte je 110 evra sa svim uključenim taksama i bez nadoknade za izdavanje karte koja se uobičajeno kreće od 10 do 20 evra za letove unutar regiona.