Qatar Airways je danas na konferenciji za novinare održanoj na sajmu Dubai Air Show najavio otvaranja sedam novih destinacija tokom naredne godine.

Pored dve destinacije (Baku i Tbilisi) koje su od ranije najavljene a koje će biti uspostavljene od 1. februara 2012, u narednoj godini biće uspostavljeno još sedam direktnih linija iz Dohe. Među novim destinacijama nalazi se i Zagreb.

Još nije poznato kada će tačno nove linije biti uspostavljene kao ni tačan broj novih letova i red letenja. Pored Zagreba, nove destinacije Qatar Airways-a su i Helsinki (Finska), Zanzibar (Tanzanija), Kigali (Ruanda), Mombasa (Kenija), Gasim (Saudijska Arabija) i Pert (Australija).

"Naša misija je da nastavimo da letimo do ključnih poslovnih i turističkih destinacija širom sveta, ali i do nedovoljno pokrivenih destinacija i onih na kojima se drugi ne usuđuju da posluju" – rekao je povodom novih destinacija Akbar El Baker, izvršni direktor Qatar Airways-a.

…………………………………………
Fotografija desno: Akbar Al Baker, izvršni direktor Qatar Airways-a, (c) Qatar Airways press center

Ova kompanija je u ovoj godini otvorila 14 novih destinacija među kojima su i mnogi evropski gradovi: Budimpešta, Bukurešt, Sofija, Brisel, Štutgart, Venecija i Oslo

Interesantno je da je Qatar Airways dan ranije objavio narudžbu 50 novih Airbus-ovi aviona A320 NEO, kao i pet A380.