Qatar Airways od 2. jula uvodi svakodnevne letove između Beograda i Dohe, saznaje Aviokarta.net.

Letovi se trenutno obavljaju pet puta nedeljno, preko Sofije, svaki dan sem utorka i četvrtka.

Od jula biće organizovani i letovi ovim danima, tako da će putnici iz Beograda preko jednog od najmodernijih aerodroma na svetu – Hamad International u Dohi moći da svakodnevno otputuju do brojnih destinacija širom sveta.

Kako saznajemo Qatar Airways planira da ova linija postane direktna, tj. bez sletanja u Sofiju, nakon što nisu uspeli da dobiju saglasnost sprskog ministarstva saobraćaja za prodaju karata na segmentu između Beograda i Sofije. Još uvek nije poznato kada se očekuje razdvajanja ove dve destinacije.

Qatar Airways je je jedna od najboljih aviokompanija na svetu. Njene usluge ocenjuju milioni putnika koji joj za kvalitet dodeljuju pet zvezdica (Skytrax). Na letu do Beograda Qatar Airways koristi avion A320 sa 132 mesta u ekonomskoj klasi i 12 mesta u biznis klasi.

Cene karata ove kompanije su konkurente, a česte su i promocije za naše tržište. Upravo je u toku promotivna akcija pod nazivom "Svet fantastičnih cena" sa veoma povoljnim cenama do najatraktivnijih azijskih destinacija poput Hong Konga, Bangkoka, Puketa, Kolomba ili Balija.