Australijska nacionalna aviokompanija je značajno popravila ponudu za tržište Srbije. Ova kompanija je omogućila nove konekcije na svoje letove iz Dubaija prema australijskim gradovima i to po cenama koje su znatno niže od konkurentskih.

Od kada je prošle godine Qantas raskinuo istorijsku saradnju sa British Airwaysom na "kengurovoj ruti" između Evrope i Australije i uspostavio saradnju sa arapskom aviokompanijom Emirates premeštena je i glavna čvorišna tačka iz Singapura u Dubai.

Ovaj grad je sada postao glavna kapija za evropske putnike na Qantasovim letovima ka Australiji, a putnicima je od pre nekoliko dana omogućeno da do Dubaija dolete ne samo avionima Emiratesa već i njegovog srednjelinijskog partnera Flydubaija.

Zahvaljujući saradnji sa Emiratesom koji je glavni partner Flydubai od nedavno i putnici iz Beograda mogu da koriste novu vezu preko Dubaija sa Australijom. Oni mogu da do Dubaija koriste letove Flydubaija, a dalje ka Melburnu, Sidneju, Brizbejnu, Adelejdu i Pertu lete avionima Qantasa i da za to putovanje plate cenu karte prema Qantasovom cenovniku i pravilima.

Redovne cene povratnih karata sa svim taksama i doplatama su oko 1100 evra i to predstavlja možda i najbolju ponudu za putovanje ka najudaljenijem kontinentu.

Aviokompanija Qantas u Beogradu ima svoje prodajno predstavništvo koje je zaduženo za tržište Srbije ali i cele bivše Jugoslavije (Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Makedonija i Crna Gora).